Bosstraat 69, 3560 Lummen+32 (0) 497 53 17 07info@3vents.be

Game of Thrones in Dubrovnik

Incentive:
Game of Thrones in Dubrovnik

Een deze stad in het zuidelijke deel van Kroatië heeft elke steen zijn eigen verhaal. Bij het binnenlopen van de stadspoorten wordt het duidelijk dat je een stap terug in de tijd genomen hebt. En in de decors van Game of Thrones.  Dubrovnik, ook wel de Parel van de Adriatische Zee genoemd, is een van de best bewaarde historische steden ter wereld en staat in zijn geheel op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

We verblijven in het 4-sterren Hotel Kompas (9,3/10 uit 1.072 beoordelingen op Booking.com)  gelegen op een kleine 2 minuten wandelen van het strand met een uitzicht op zee of in het 5-sterren Hotel Dubrovnik Palace (9,1/10 uit 1.429 beoordelingen) aan de kust op het schiereiland Lapad met uiteraard zeezicht en een en-suite badkamer.

Praktische:
Locatie: Dubrovnik
Duur: 3 dagen

Dagplanning

Vrijdagavond komen we aan in Dubrovnik airport. Met een transfer worden we tot aan het hotel gebracht. Na de welkomst drink is er de keuze om met een bus transfer naar Revlin Club en kennis te maken met het nachtleven in Dubrovnik.

Na het ontbijt worden we met een transfer gebracht tot aan de jachthaven waar  zeilboten klaar staan. Per boot kunnen er telkens 10 personen aan boord. Na een stevige zeiltocht maken we een stop op het eiland Lopud of in de stad Cavtat om daar te lunchen, de lunchplek hangt af van het zeilschema die dag. Na het zeilen keren we terug naar de stad.

Na de middag is er keuze. We kunnen met een transfer naar het centrum van Dubrovnik voor een geweldig avontuur. We nemen de kabelbaan om de top te bereiken van de berg Srd waar we kunnen genieten van het geweldige uitzicht over Dubrovnik. En vervolgens met een buggy weer naar en over de vlakte of via een klimtouw abseilen van de steile wand van het indrukwekkend Fort Imperial. Een andere optie voor de namiddag is de Game of Thrones Challenge. Dubrovnik was de belangrijkste filmlocatie in Kroatië voor King’s Landing, de fictieve stad. De meeste opdrachten zijn gebaseerd op Game of Thrones maar sommigen onthullen ook de fascinerende geschiedenis en de geheime gebieden van Dubrovnik.

Nadat het uitchecken staan onze Renault 4L cabrio’s klaar. Met deze oldtimers gaan we 25 jaar terug in de tijd en verkennen we Dubrovnik en omgeving. Onder meer de adembenemende kustweg naar Konavle. Tijdens deze tour komen we in contact met de lokale bevolking, de plaatselijke tradities en de manier van leven. Er zijn verschillende pauzes ingepland tijdens de 7 uur durende rit. Belangijk: we maken een  rit langs wijngaarden waar we wijn en huisgemaakte hapjes krijgen. We eindige onze tour aan de luchthaven.