Bosstraat 69, 3560 Lummen+32 (0) 497 53 17 07info@3vents.be

Kasteelheer in Val de Targnon

Incentive:
Kasteelheer in Val de Targnon

Een kronkelende weg naar boven tussen de bossen brengt ons naar het Kasteel van Targnon, vlak bij Malmedy. Een parel midden het groen, aan de samenvloei van de Lienne met de Amblève. Een unieke locatie met zicht op de vallei en de charmante omliggende pittoreske dorpjes. Het volledig vernieuwde kasteel telt 14 slaapkamers en 12 badkamers met alle comfort. Naast twee volledig uitgeruste vergaderzalen zijn er gezellige leefruimtes met open haard, aparte zitkamers, twee grote keukens en een wellness met sauna, jacuzzi, stoombad en relaxruimte. Het kasteel bevindt zich op een privédomein van 12 hectare met een complex van chalets en een zeer ruime gemeenschappelijke zaal. Dit complex kan 35 personen herbergen.

Praktische:
Locatie: Malmedy
Duur: 3 dagen
Deelnemers: max 35 personen

Dagplanning

Bij een kasteel horen honden. Zij zijn hoofrolspelers in de eerste activiteit: hondenspiegelen. De honden helpen je inzicht te krijgen in je eigen ‘zijn’ en ‘handelen’. Je ziet dankzij het spiegelend gedrag van de honden kwaliteiten van elkaar die je misschien nooit vermoed had. Ook je koelbloedigheid wordt op de proef gesteld bij een tweede activiteit: het abseilen en klimmen. Je kunt ook abseilen zonder eerst te klimmen door via een omweg naar het abseilplateau te gaan. De dag wordt afgesloten met een nachtspel waarbij de 25 hectare rond het kasteel als speelveld dienen.

Hoe maak je een afwisselende tocht door de Belgische Ardennen uitdagender? Met een flinke scheut oriëntatie. Jullie banen je een weg, voor een stuk met een stukje met een GPS toestel, met een kompas en uiteindelijk ook met een ‘stripkaart’, een zogenaamde oleaat. Ondertussen leggen   andere teams een behendigheidsparcours af met de Segway.  Hierna keren we terug naar ‘ons’ kasteel waar jullie kunnen relaxen in het zwembad, de sauna…  ’s Avonds organiseren we nog een poolparty.

Om de laatste alcoholresten van het feestje gisteren uit te zweten gaan jullie zelf één van de oudste Olympische sporten beoefenen, namelijk schermen. Dit doen jullie onder professionele begeleiding.  Na de lunch is er tijd om de plaatselijke cultuur op te snuiven in de abdij van Stavelot. Dit monument staat terecht op de erfgoedlijst van Wallonië.