Bosstraat 69, 3560 Lummen+32 (0) 497 53 17 07info@3vents.be

Milaan à la milanese. Smakelijk!

Incentive:
Milaan à la milansese. Smakelijk!

Milaan, het mekka voor iedereen die gek is van bekende Italiaanse modenamen. De stad wordt dan ook jaarlijks overspoeld door duizenden fashionistas die op zoek zijn naar de nieuwste modetrends van bekende merken als Gucci, Prada, Dolce & Gabanna en Valentino.  Maar laat u niet misleiden door het mode-imago van deze stad, Milaan heeft op cultureel en culinair vlak enorm veel te bieden:  de Dom van Milaan, Galleria Vittorrio Emanuele of Castello Sforzesco…

Voor het verblijf is er keuze uit vijf uitstekend gelegen 5-sterrenhotels: het

Excelsior Gallia (9,3/10 uit 668 beoordelingen op Booking.com) vlak tegenover het centraal station,  het Meliá Milano (8/10 uit 675 beoordelingen) vlak naast de Dom van Milaan, het elegante  Pierre Milano (7,4/10 uit 427 beoordelingen),  het ruime Grand Villa Torretta Milano (8,6/10 uit 229 beoordelingen) of het Westin Palace (8,2/10 uit 443 beoordelingen).

Praktische:
Locatie: Milaan
Duur: 2 dagen

Dagplanning

Na een stevig ontbijt verzamelen we en delen we de groep voor  een op maat gemaakt stadsspel dat jullie de bekendste plekken van Milaan spelenderwijs laat ontdekken.

Wat is een spel zonder een winnaar en een prijs?  De winnende groep mag zich in de namiddag laten bijstaan door een persoonlijke shopper, die advies en ideeën aanreikt omtrent de laatste mode, eventueel mét shoppingbudget.

Namiddag wordt het nog spannender met  ‘X-door Milan’! Het is zoals het ontsnappen uit een videospel, alleen worden jullie samen als team opgesloten in een kamer met een heleboel raadsels. Een onvergetelijke activiteit waar elk team ook echt als team moet functioneren.

De dag afsluiten doen we met een viergangenmenu in een gerestaureerd schitterend postgebouw, waarbij de gerechten je alle smaken van Italië leren kennen. Circusacts en cabaret begeleiden het diner. Na het diner wordt het restaurant een discotheek voor een spetterend avondfeest.

Om de honger aan te scherpen, maken we een leuke 2 uur durende fietstour langs een zorgvuldig uitgekozen route over veilige en fietsvriendelijke wegen en fietspaden: de Milan City Tour by Bike.

Daarna is het volop genieten van  een sterrendiner in een adembenemende setting. Stel je voor: een zachte lentedag, één tafel ergens in het veld, jullie zijn onze tafelgasten, de zon die over jullie straalt en een topchef die in openlucht staat te koken met producten van de lokale boer, die meteen ook maar bij aan schuift… We ontvangen jullie met een aperitief met 3 hapjes. Dan volgt een rondleiding op het domein, met gids. Aan het einde van die rondleiding staat een lange tafel voor een een 4-gangen sharing diner. Het zal een verrassing van formaat zijn om op zo’n idyllische plek te kunnen dineren.

Alternatieven?

Er zijn nog manieren om Milaan te verkennen: vanop de kanalen – navigli – die de stad doorkruisen; met een street art tour, underground tour… Met de ‘Tram Turistico’, authentieke oude trams die bij alle bezienswaardigheden stoppen. Er is zelfs een Tram Ristorante. De fietsrit op zondag kan verlengd worden met een stukje op Segways.  In de namiddag is shoppen uiteraard een dagvullende – en portefeuilleledigende – optie. Geen stad waar dit zo overweldigend kan zijn dan Millaan.