Kempische Kaai 55A, 3500 Hasselt+32 (0) 497 53 17 07info@3vents.be

Minsk, Wit-Rusland

Incentive:
Minsk

Minsk is de hoofdstad van Wit-Rusland en is gelegen in het centrum van het land. De stad is niet zo’n bekende bestemming maar heeft  toch heel wat te bieden. Het is vooruitstrevende en moderne plaats met heel wat stijlvolle cafés, indrukwekkende restaurants en drukke nachtclubs. Maar ook de historische gebouwen en het culturele aanbod zijn het bezichtigen waard. Ondanks het huidige autoritaire regime en het vroegere communisme, is Minsk een bijzonder aangename stad die indruk maakt op iedereen met jaar geschiedenis, aantrekkelijke architectuur en boeiend uitgaansleven…

Onderstaand kan u een voorbeeld voorstel vinden. Alle incentive programma’s kunnen aangepast worden naar eigen wensen, aarzel niet ons te contacteren voor een gepersonaliseerd voorstel!

Dagplanning

Na het inchecken in het hotel trekken we er meteen op uit om het de stad onveilig te maken onder begeleiding van een lokale nachtgids.

We snijden Minsk aan met een drie uur durende fietstocht, Mienski Vielašpacyr. De belangrijkste monumenten, personen en legendes van Minsk komen passeren de revue. De barokke zachte en warme lijnen van de oude stad staan in contrast met de   pompeuze empire-stijl van Stalin. Zo zit de stad vol verrassende contrasten.

Na de lunch in een lokaal restaurant brengen we een bezoek aan de BELAZ Factory, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van mijnbouwapparatuur. We bewonderen ‘s werelds grootste dumptruck met een laadvermogen van 450 ton en krijgen de kans om  met een professionele chauffeur een rit te maken in een dumptruck van 130 ton.

Wit Rusland bezoeken zonder aandacht te besteden aan zijn prachtige kastelen is not done! Op zaterdag trekken we er gedurende een 7-8 uur durende trip op uit om de mooiste pareltjes te ontdekken. Twee bezienswaardigheden die jullie  zeker niet mogen missen zijn de twee impressionante kastelen van de Radziwillfamilie: Mir Castle en Nesvizh Castle. Ze staan beide op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Zondagochtend trekken we naar het museum en geschiedenispark van Sula. Tijdens de 2-uur durende interactieve excursie worden we ondergedompeld in de Wit-Russische geschiedenis.

Na de lunch trekken we naar een totaal andere wereld, het Stalin Line openluchtmuseum. Dit complex werd opgericht ter herdenking van de 60ste verjaardag van de Sovjet volksoverwinning. Om de militaire ervaring compleet te maken sluiten we ons bezoek af met een rit in een echte tank.

Op onze laatste dag houden we het rustig. Jullie kunnen vrij gebruik maken van de faciliteiten van het hotel. Wie wil kan in het spa-centrum van het hotel genieten van een heerlijke massage, hot stone therapy… Zodra iedereen is uitgecheckt worden we naar een lokaal restaurant gebracht om nog een laatste keer te proeven van de Wit-Russische keuken.