Bosstraat 69, 3560 Lummen+32 (0) 497 53 17 07info@3vents.be

Studentikoos in Krakau - ingetogen in Auschwitz

Incentive:
Studentikoos in Krakau – ingetogen in Auschwitz

Krakau in het zuiden van Polen is een echte studentenstad en wordt ook wel eens het ‘Firenze van Polen’ genoemd. Het is een van de mooiste steden van Europa en een van de weinige die ongeschonden de Tweede Wereldoorlog overleefden.

Praktische:
Locatie: Krakau
Duur: 3 dagen

Dagplanning

Bij aankomst strekken jullie de benen uit in ‘Antique Apartements’, gezellige en mooie mooie appartementen met al het nodige comfort én met authentieke elementen zoals hoge plafonds, kachels, oude vloeren. Er is tijd om even op te frissen en te genieten van een typische Poolse welkomstdrink. Voor het diner schuiven we de benen onder gereserveerde tafels in het prachtige ‘Scandale Royal’, beneden naast de appartementen.  Na een  heerlijk driegangen menu nemen we jullie op sleeptouw in het bruisende nachtleven van deze studentenstad.

We ontbijten op de kamers, de frigo’s zijn rijkelijk gevuld en er wordt vers  brood gebracht op de kamer. Een leuk en gevarieerd stadsspel leert je de mooiste hoeken kennen van deze prachtige middeleeuwse stad. Namiddag geeft een eigenwijze gids ons een beeld van Stalins droomstad, de Nowa Huta, een arbeidersstad naar communistisch ideaal als tegengewicht voor de talrijke studenten en intellectuelen.

De derde dag is best druk.  In de ochtend pikken we een typisch Pools marktje mee in de Joodse buurt.  Na het marktje vertrekt onze tocht naar het aangrijpende Auschwitz voor een bezoek onder begeleiding van een gids.