Kempische Kaai 55A, 3500 Hasselt+32 (0) 497 53 17 07info@3vents.be

Beiroet, Libanon

Incentive:
Beiroet

Beiroet, in het midden van de 20ste eeuw ook wel het Parijs van het Midden-Oosten genoemd, staat bekend om haar heerlijk eten, natuur en cultuur. De stad heeft ongeveer twee miljoen inwoners en is dus niet alleen de hoofdstad van Libanon maar ook de grootste stad van het land.

Dagplanning

Na aankomst trekken we naar een uitstekend restaurant in één van de meest trendy wijken van Beiroet. Het restaurant serveert heerlijke plaatselijke keuken in een relaxte sfeer. De perfecte plaats om zich na een lange vlucht lekker te laten verwennen.

Een lokale wijndeskundige brengt jullie tijdens deze wijntour naar het westen van de Bekaa vallei. Jullie combineren deze trip met een bezoek aan Baalbek, Libanons grootste Romeinse schat met de grootste Romeinse tempels die ooit gebouwd zijn.

Na deze bezichtigingen stoppen we voor een lunch en trekken we vervolgens naar een indrukwekkend wijnkasteel.

’s Avonds gaan jullie samen met een gids het nachtleven van Beiroet verkennen. Jullie ontdekken vier uitgangswijken, elk met hun eigen sfeer, op amper 10 minuutjes van elkaar verwijderd.

Gegarandeerd fun bij een rafting over de AlAssi rivier met haar sterke stroming en watervallen.

In het reservaat Tannourine, een woud van ceders hoog boven de zeespiegel, bezichtigen we het Balou Balaa zinkgat, 250 meter diep en door het water uitgehouwen. Je hebt de mogelijkheid om het zinkgat zelf te beklimmen.

In Shouf Mountains maken jullie kennis met het echte groene Libanon, met als hoogtepunt het Mir Amin Palace, een van de mooiste paleizen dat nu dienst doet als restaurant met adembenemend panorama.

In Dbayeh Port wachten verschillende kleine vissersbootjes op jullie voor een ongeveer vier uur durende ‘visles’, gegeven door een expert.

Leer zelf Libanees koken. Jullie gaan een tweetal uur aan de slag met pot en ketel om dan zelf relaxt te proeven van eigen werk.

‘s Avonds dineren jullie in een elegant en stijlvol restaurant met lounge bar. Het restaurant bevindt zich in het centrum van Beiroet op het dak van een aanzienlijk hoog gebouw.

Deze dag begint met een typisch Libanees ontbijt om tien uur.

Doorheen de dag worden er in totaal zeven food stops gemaakt waarbij jullie verschillende culinaire zaligheden kunnen uitproberen.

Namiddag is er keuze tussen 2 activiteiten:

Beiroet, zeven keer vernietigd en hersteld, wordt ook ‘the city that refuses to vanish’ genoemd. Maak een wandeling door de 5000 jaar geschiedenis.

De andere optie is een brok recente geschiedenis: het Mleeta Resistance Park of het museum van de weerstand toont de bevrijdingsstrijd van Libanon in het gebied dat tot 2000 nog het strijdtoneel was van de Hezbollah en het Israëlisch leger.

Met de quad gaan jullie van Keserwan naar de Bcharreh’s Ceders in het noorden van Libanon. Onderweg rijden jullie door adembenemende uitzichten die je de indruk geven in een vliegtuig te zitten.

Maar een spannende wandeltocht is een waardig alternatief: je komt onder meer voorbij de grotten van Jeita, een van de mooiste ter wereld, en eindigt in de historische Fenicische havenstad Byblos.