Kempische Kaai 55A, 3500 Hasselt+32 (0) 497 53 17 07info@3vents.be

Bratislava, Sowakije

Incentive:
Bratislava

Bratislava klinkt slavisch en Oost-Europees, maar vergis je niet. De hoofdstad van Slowakije is een hippe sfeervolle stad met gezellige cafés, restaurants en winkels – allemaal heel betaalbaar bovendien. Aan weerszijden van de stad stroomt de Donau. Bratislava heeft enkele zeer aantrekkelijke blikvangers, waaronder de befaamde Bratislavsky Hrad burcht die gelegen is op een heuvel.

Onderstaand kan u een voorbeeld voorstel vinden. Alle incentive programma’s kunnen aangepast worden naar eigen wensen, aarzel niet ons te contacteren voor een gepersonaliseerd voorstel!

Dagplanning

Vrijdagmiddag komen we in de stad Bratislava aan. We nemen je mee voor een tour waarbij niet enkel de meeste belangrijke historische locaties van de stad worden bezocht, maar waar ook kan worden kennis gemaakt met traditionele streekproducten zoals honingwijn en Bratislava rolls. Een kroegentocht ’s avonds behoort altijd tot de mogelijkheden.

Er is keuze te over om Bratislava op een originele en actieve manier te verkennen. Een feestboot huren om ’s avonds bij te praten, is alvast een goed idee.

De eerste optie is de Post-Communist Tour gevolgd door een wijntour. Een authentieke Tsjechoslowaakse bus uit de jaren ’60, ’70, ’80 of ’90 neemt je mee naar belangrijke locaties uit het communistische verleden, maar ook naar recente transformaties in Bratislava. Tijdens de wijntour komen we in contact met lokale wijnfabrikanten en zijn er enkele wijndegustaties, onder meer in een authentieke renaissance wijnkelder.

De tweede optie is de ‘Triple C’ tour. De eerste C staat voor het Castle ‘Red Stone’, oorspronkelijk een fort uit de 16e eeuw, maar nu is vooral de grote kelder onder het kasteel, de grootste in Europa, een attractie. De tweede C staat voor de Driny Cave, een 680 meter lange grot met weelderige druipstenen in een mooi bosgebied. Of je gaat voor de derde C, de classic honey wine. We krijgen een rondleiding in een kleine honingwijnfabriek en uitleg over het hele productieproces.

De ‘Danube Canoe Descent’ is een derde manier om de zaterdag aangenaam te vullen. Er is de  ‘Little Danube Descent’ waarbij we kunnen genieten van de prachtige natuur vanaf de kalme en ondiepe rivier in kano’s van 2 tot 3 personen. Daarnaast is er de gewone ‘Danube Descent’ waarbij we worden verdeeld in groepen van 30 personen. Hierbij zijn de kano’s aan elkaar vastgemaakt als een catamaran. Afsluiter is een Slowaakse BBQ op een kampvuur,  met bier en zelfgemaakte Slivovitz.

De vierde optie staat helemaal in het teken van Watersporten: wakeboarding & waterski, rafting, hydrospeed – plat op je buik door stroomversnellingen en een tochtje met een speedboot. Voor wie zich niet  thuis voelt op het water hebben we rustigere activiteiten, zoals beach volleybal en (beach) voetbal.

Adrenaline is het’ sleutelwoord in de vijfde optie.  Op slechts een kwartier van het hostel kunnen  jullie echt  legerervaring opdoen. Met paintball in een fantastische binnen- of buitenarena. Met tankriding in een legertank met een instructeur, uiteraard, door de urban jungle van Bratislava. En met een lasertag waarvoor je replica’s van echte wapens in handen krijgt.

Voor de terugvlucht trekken we eerst nog naar een schaatsbaan waar we curling leren kennen, ook wel het ‘pétanque op ijs voor poetsvrouwen’ genoemd . Maar laat je niet misleiden: teamwork en strategie zijn essentieel. Curling is ook zeer verslavend en zal zorgen voor een onvergetelijke ervaring!