Bosstraat 69, 3560 Lummen+32 (0) 497 53 17 07info@3vents.be

Tbilisi: hipper en hipst

Incentive:
Tbilisi: hipper en hipst

Berlijn voor de beste biertjes? Lekker loungen in Londen? Kopenhagen voor de beste koopjes? Dan ken je Tbilisi nog niet. Hip, dat is de beste beschrijving voor Tbilisi: de hoofdstad van Georgië. En niet zomaar een hoofdstad, mode, kunst, en een bruisend nachtleven: de stad heeft het allemaal! Een paar jaar geleden had Georgië nog te maken met conflicten en burgeroorlog, maar sinds kort is het relatief rustig en krijgen jonge creatievelingen de ruimte om zich te ontwikkelen. Daarom bloeit de stad, en staat het er vol met galeries, modewinkels, nachtclubs, moderne restaurants en cafés.

Voor ons verblijf is er keuze tussen twee fantastisch gelegen hotels. Het The Biltmore Hotel (*****, 8,3/10 op Booking.com) heeft een een binnenzwembad, een spa, een fitnesscentrum, een sauna en een zonneterras. En dat allemaal op 300 meter van het opera- en ballettheater van Tbilisi. Het Gallery Palace (****,   8,7/10) heeft eveneens een een fitnesscentrum en een sauna en ligt vlak bij het Vrijheidsplein.

Praktische:
Locatie: Tbilisi, Georgië
Duur: 5 dagen

Dagplanning

Jullie worden in stijl verwelkomd door twee Georgische schoonheden. Na het inchecken verzamelen we en trekken we naar een lokaal restaurant om meteen het Georgische nachtleven in te duiken.

Na het nachtleven ontdekken we nu de andere schoonheden van Tbilisi. Een   sightseeing wandeling brengt ons  bij de historische en culturele monumenten. Jullie krijgen een indrukwekkende eerste impressie van deze levendige stad! Uiteraard mag hier een bezoek aan het Narikala fort complex ook niet ontbreken, het exacte tijdstip van de constructie ervan is onbekend, maar het bestond al in de 7de eeuw. Een prachtige rit in de namiddag leidt ons naar het Jvari Monastery, een 6de eeuws Georgisch Orthodox klooster gelegen langs de Mtskheta en UNESCO Werelderfgoed.

We trekken richting Tsinandali. Hier bezoeken we de verblijfplaats van de gekende Georgische prins Aleksandre Chavchavadze. Zijn fantastische wijngaard, omringd door 18 hectare tuinen,  wordt deze dagen ook nog steeds gecultiveerd. In deze prachtige streek maken we ook een ballonvaart. We varen rustig over de wijngaarden en dicht tegen de sneeuwtoppen van het Kaukasus gebergte. Jullie kunnen de schoonheid van deze streek  bewonderen vanuit deze 360° eagle eye in complete stilte. Een fantastische  ervaring om nooit te vergeten! Tussen beide activiteiten lunchen we in Mosmieri wijnhuis.

We houden het de laatste volledige dag rustig en genieten nog eens ten volle van typisch lokale zaken. In de voormiddag relaxen we in de typische zwavelbaden, gezond voor lichaam en geest. We brengen ook nog een bezoek aan Bagrationi, het eerste Georgische bedrijf gespecialiseerd in de productie van schuimwijnen. Ze leggen jullie in een 45 minuten durende rondleiding hun werkwijze uit en we sluiten uiteraard af met een heerlijk glaasje en een lunch. Terug in Tbilisi brengen we nog een bezoek aan de ‘flea market’ of vlooienmarkt op de Dry Bridge. Klinkt niet meteen de meest sexy activiteit maar is wel een absolute aanrader!

Onze laatste dag, voor de terugvlucht in de vooravond,  sluiten we af in een 4×4 jeep tour over de beroemde Military Highway. De tour begint in het noorden van Tbilisi en gaat zo verder in de richting van Stepantsminda, voormalig gekend als Kazbegi. Aan prachtige natuuruitzichten ontbreekt het zeker niet!